jgn lupa dah tgOk follow sekali.. :)

Thursday, 29 March 2012

yoooo.... lamo bonar x up date blog huhuhu besa la sjk2 b'gelar isteri nie sbuk jela... kms rumah masak n jlankn tggungjawb sbgai s'owg isteri :) huhuhu sy bhagia sgt dpt suami cm dia cz dia ckup smpurna bg sy ( nk kta smpurna spuhnya 2 xde la kan..cz xde owg kt dunia smpurna ) tp dia smpura bg sy jela, trima kasih YaALLAH kau telah temukan aku dgn dia, sy sntisa doakn hbgan kami nie kekal 4ever.... wlpOn kdg2 2 ade gak nk gduh kn adat umah tgga xgduh xsyOk lak kihkihkih..... nie la husband yg pling sy syg dunia hingga akhir ajalku...









Saturday, 17 December 2011

tengah serabut + suka+ smuanya = campur2 :)


lamanya x update blog nie bz la mcm2 nk bt nie pon bz gak tp sje nk kgsi ngn kwn2 bg stress krg ckit...aduh sakit pala jgk pk nk kwen nie ex...ingtkn nk kwen nie sng padahal lgi ssh dri smunya...wah2...dlm masa yg sma aku gmbra la xlma lgi sah jd istri owg,halalkn yg haram dan yg pling penting nk jd istri yg baik low..doakn ex kwan2,smga apa yg aku rncg selama nie b'jaln dengan baik..trima ksh jgk kt smua yg dah byk tlong aku myfmly yg t'utamannya...alOng,angah,adik,abg mie n pling best mak n abah aku syg kOrng smua...klaw xde kOrg smua nie xkn jd... :'( sdih la t'haru nie... my tunang pon trima ksh yer awk dah byk b'sabar ngn prgai sy nie,mgkin sy xlh jd yg t'baik untuk awk tpi sy akn usaha jd t'baik jgk untuk kamu wlpon x s'penuhnya...tQ sygg...


xlama lgi sy akn jd isteri utk awk& awk akn jd suami utk sy... :)





owg yg byk tlOng aku time ssh n time ssh owg nie la aku syg kOrg smua smpai ajalku.. :)

thankzzz spa yg sudi baca...

by:faizahafizam


Sunday, 3 July 2011

~buat baik kdp suami~



 ~JOM KITA BACA RAMAI2~


Aku ada terbaca dalam sebuah buku tentang kelebihan yang seorang isteri boleh dapat kalau dia melayansuaminya dengan baik...ibarat 
isteri solehah la... sangat mudah tuk dapat pahala dan sangat senang jugak tuk dapat dosa.... oklah...sama-samalah kita renungkan yerk... :)



  1. layan suami dapat pahala jihad - (pahala yang paling agung umpama mati syahid)apabila suami pulang ke rumah dalam keadaan letih dan isteri melayani dengan baik, maka dia beroleh
  2. menjaga adab rumahtangga - Dia akan menjadi ketua 70 ribu malaikat dan bidadari.- rasulullah s.a.w menyebut bahawa mana-mana wanita yang menyebabkan suami keluar ke jalan Allah dan menjaga adab rumahtangga 
  3. menjaga solat dan taatkan suami- Allah izinkan dia
  4. melayan suami dapat pahala 12 tahun solat - isteri yang melayani suami dengan ikhlas maka 
  5. mengurut suami - dapat manakala wanita yang mengurut suami bila  dapat wanita yang mengurut atau memicit suami
  6. mendapat keredhaan suami - wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan masuk syurga.
  7. melihat suami dengan pandangan sayang -  akan turun kepadanya.semakin lama seorang isteri memandang wajah suaminya dengan kasih sayang dan lemah lembut, semakin besar 
  8. meredakan kemarahan suami- jika suami datang dengan kemarahan tetapi isteri layan dengan baik maka dia beroleh 


banyakkan manfaat kalau kita berbuat baik pada suami?? sama-samalah kita renung-renungkan dan beramal dengan ilmu yang kita ada... semoga ini akan jadi panduan tuk semua kaum wanita...












Tuesday, 28 June 2011

nak citer nie dengar la xmau dengar ttp taw......huhhu..


~time b'cinta la katakn...~

sy ad bf yg baik mr.cinta sy mohd hafizam sy syg dia sbb dia dah happy hidup sy,kami kenal lama dah tapi tanggal 10/07/2010 kami baru mula couple sebb time 2 sy dah single kOt...huuhuhu....bila b'cinta nie smua indah kn.. my mr. aku nie dia s'owg yg baik,p'nyayang,p'nyabar,yg pting dia tahan dgn p'ragai aku nie..besa la kn ppuan nie pe'el dia byk sikit..yg pting sy syg dia sgt2 hope dia pn cm 2 la smpai bila2 kn...
huhuuhuu __ ..♥ ♥ ♥ __


 tapi yg paling sy xsuka time gaduh la...aduh mmg xska,yg indah smua jd x indah dah...cian kn,tapi xpe sy x cm owg lain gduh lama2 huhuhu habis kuat gaduh 1hari or stgah ari jew...nak taw x sebab apa??? huhuhu.....sebab dia pndai pujuk...bila sy merajuk sy mesti nk nagis...bila nagis dok sOwg2 cmnie la....s'mata nk tggu mr.sy pjuk..huhuhu......tapi sy ttp sy dia wlpon kdg2 ada gak benda yg dia bt sy marh...lOve mr.hafizam gak...__ ..♥ ♥ ♥ __

           ~kOnon2 time merajuk la nie n minta d'pujuk~                                                               

dan akhir sekali aku harab hubungan kami biar la sampai wedding walaupun kami sejak2 akhir nie kami suka gaduh mybe tuhan just nk uji kami tahap k'sabaran time bercinta..tp apa2 pon sy nk sgt dia m'jadi suami n teman hup sy smpai akhir nafas sy...tapi kalaw xde ape2 halangan mybe nanti dia n family dia meminag sy cm nie kOt huhuhuhuhu........malu la...


  ermmmm.....kalau dah baca sma2 doakan kami kekal k...tQ kawan2...n tO mr.cinta sy sy syg awak smpai bila2..__ ..♥ ♥ ♥ __ 


nukilan iklas dari saya : ~faiezahafizam~

~purple~

 ~bilik tidO ~...

nie la warna kesukaan aku..tibe2 jer jmpa blik warna kesukaan aku bila search google td...t dah ada umah sendri aku nk hias blik aku smua warna nie...cntik kn???? lembut jew..sjuk mata m'mandang kn2?? aku suka la...nanti nk letak semua warna nie..blik tido,,ruang tamu,lagsir n smua2 la yg boleh ....huhuhuhu arab mr.suami aku nanti leh follow sama la..baru la best ckit kn2... suka2... :) warna lain pon suka juga tapi aku lebih suka warna nie sjuk sgt2 bila tgok klaw marah pon leh sjuk kOt..huhuhu i like purple.....

~ruang tamu~

~langsir~

~bilik mandi~

smua ad cntik la...suka sgt2..... :)


by: ~faizahfizam~

Monday, 27 June 2011


sja bosan dapt la 1 atika nie..best la jOm baca , just sjer2 jer..ikt la nk baca ke x
tp....
baca lebih baik dari x baca dah alang2 kan... :)


by:~faiezahafizam~

Thursday, 23 June 2011

Kekasih,
aku gembira mengenalimu,
aku selesa mendampingimu,
aku ikhlas mencintaimu,
aku bahagia menyayangimu...

Kekasih,
terima kasih kerana
memberi peluang untuk mencintaimu,
terima kasih kerana
sering meluangkan masa disisiku,
terima kasih kerana
sentiasa membahagiakan aku,
terima kasih kerana
memberi kesempatan untuk kepadaku untuk menjadi kekasihmu...

Kekasih,
aku ingin kau tahu,
hanya kau yang kucinta,
Tiada yang lain hingga hembusan nafasku yang terakhir...
I LOVE YOU FOR EVER!!







by: faiezah iezah~~